Pets&Co Krabbels nr.19 -2012


Heeft jouw hond last van overgewicht?

hondJanuari is voor veel mensen de maand van goede voornemens.
Vaak gaan deze over bewuster of minder eten of over meer en intensiever bewegen. Ook je hond kan behoefte hebben aan deze goede voornemens. Een hond die goed op gewicht is voelt zich lekker en energiek. Dat betekent meer plezier voor jou en je hond. Maar honden houden nou eenmaal van eten en worden al snel te zwaar. Voorkomen is altijd beter dan genezen.
Als jouw hond echter al te zwaar is, wordt het tijd voor andere maatregelen. Overgewicht bij honden , ook wel obesitas genaamd, wordt meestal veroorzaakt door een verkeerde voeding.
Het komt vooral voor bij oudere honden en gesteriliseerde/gecastreerde honden. Dit komt omdat de stofwisseling bij deze dieren verlaagd is, en ze doorgaans wat minder actief zijn.
Ook bij puppies komt als gevolg van verkeerde voeding overgewicht voor. Als zij teveel of te lang energierijk voer krijgen in combinatie met te weinig beweging, veroorzaakt dit een overmatige onderhuidse vetafzetting.
Onderzoek heeft aangetoond dat tot 50% van de honden aan overgewicht lijdt.

Je kunt de ribben niet voelen,
Er is geen taille meer te zien,
Je hond heeft moeite met lopen,
Je hond is lui .Je hond is kortademig,
Je hond heeft een slecht humeur,
Je hond slaapt veel...
Allemaal symtomen die kunnen duiden op overgewicht.

hondNet als bij mensen die te zwaar zijn, neemt de kans op gezondheidsproblemen toe bij te dikke honden.
Enkele voorbeelden zijn: suikerziekte, hart-en vaatproblemen, problemen van het skelet en bewegingsapparaat, huidproblemen en maagdarmproblemen.
Ook een verminderde afweer bij infecties kan veroorzaakt worden door overgewicht

Jouw Pets&Co winkelier wil je graag helpen om samen dit probleem aan te pakken. Zij kunnen je vertellen of je hond daadwerkelijk te zwaar is, en zullen aan de hand van het 'streefgewicht' van uw hond een voedingsadvies geven.
Pets&Co winkeliers zijn specialist in het geven van goede voedingsadviezen zodat uw viervoeter snel zijn overtollige kilootjes kwijt kan raken!
Weg met die kattenharen

katMidas Dekkers zei ooit "Een kat heeft 40 miljoen haren: 5 miljoen op de rug, 10 miljoen op de buik, en 25 miljoen op uw bankstel".
Helaas is dit maar al te waar: huisdieren verliezen veel haren. Gelukkig bestaan er middeltjes om deze haren op een eenvoudige manier te verwijderen. Bij Pets&Co ben je hiervoor aan het juiste adres.

handschoen1. Latex handschoen
Honden en kattenharen op bekleding zijn in een wip verwijderd met onze latex borstelhandschoen. Met deze borstelhandschoen kun je uiteraard heerlijk je kat een borstelbeurt geven, zodat de meeste loszittende haren al niet meer op je bankstel komen, maar ook je bankstel prima schoonvegen. Maak hem een beetje vochtig en wrijf ermee over de bekleding van je bank of stoel. De haren worden perfect meegenomen door de handschoen.

roller2. Rubberen borstel
Haren op tapijten kunnen verzameld worden met een rubberen borstel.

3. Ook een prima product is de pluizen kleefroller.
Deze bestaat in verschillende kwaliteiten.

Bij Pets&Co kunt u de originele 3M kleefroller vinden. Deze neemt gegarandeerd alle losse haren van je bankstel mee en gaan zo , samen met het kleefvel de prullenbak in. Werkt ook perfect op kleding.
Opstarten van je aquarium: Goed begin is het halve werk

aquariumDenk goed na waar het aquarium kan staan, een klein bakje van 60 liter weegt meer dan 60 kg... Een grotere bak is eerder in evenwicht en dus makkelijker te houden. Ook kunnen in een grotere bak meer verschillende soorten planten en vissen. Probeer een plaats te vinden die niet rechtstreeks door de zon beschenen wordt, ook niet in de winter, zonlicht bevordert de algengroei. Schaf nog geen vissen of planten aan!


De eerste maal inrichten.
Schaf eerst voldoende bodemmateriaal aan. Een voedingsbodem heeft ook het risico dat het water troebel wordt, voor een beginner is gewoon aquariumgrind prima om mee te werken. Spoel dat grind na aanschaf heel goed uit voordat je het in de bak doet. Net zo lang spoelen tot het spoelwater glashelder blijft. Dan in het aquarium, een voldoende dikke laag.
Daarop een schoteltje, daarop het straaltje uit de gieter of slang mikken, dan woelt het grind niet om. Tot enkele centimeters boven de bodem water bijvullen. Dan even stoppen, de planten en eventueel een stuk kienhout plaatsen. Neem er de tijd voor. Dan heel rustig aan met het eerder genoemde schoteltje het aquarium vullen. De filter aanzetten, de verlichting aan, de verwarming ingesteld op de juiste temperatuur, dus het aquarium volledig aan het werk, alleen nog zonder vissen.
Laat dit zo een weekje staan. In het begin kan het zijn dat je overal kleine luchtbelletjes ziet, dat gaat vanzelf na enkele dagen weg.

aquariumTrucje: Als uw aquarium een paar dagen staat, vraag dan aan iemand die een aquarium heeft of u een potje aquariumwater mag meenemen. Daarin zitten de nodige bacteriën en microben enz. die het water levend water maken. Uw aquarium zal eerder stabiel zijn.

Voordat u eindelijk uw vissen gaat kopen, neemt u een klein beetje water in een zuiver potje, mee naar je Pets&Co winkel, en vraag of zij het water even controleren. Zij kunnen beoordelen of je aquarium klaar is om vissen toe te voegen. Koop niet meteen alle vissen die je in gedachten had maar volg het minimilieu dat je aquarium is, en koop geleidelijk steeds meer vissen. Denk ook op tijd aan een algeneter, een vis die de bladeren afgraast en ze schoon en in goede conditie houdt. Immers, al wat je vissen aan onderhoud doen, hoef je zelf niet meer te doen!
Bezoek onze Facebookpagina

facebookPets&Co wil heel graag in contact komen met jou! Op onze facebookpagina plaatsen wij zeer regelmatig dierennieuwtjes, grappige filmpjes en informatie. Wij zouden het leuk vinden als jij daar actief bij betrokken zou willen zijn.

Ga naar onze facebookpagina Pets & Co, of klik op de Facebooklink via de website www.petsenco.com en laat ons weten wat jou bezig houdt, plaats een foto of filmpje van je favoriete huisdier of stel een vraag over de verzorging of opvoeding van jou lievelingsdier.
Samen met jou willen we graag de leukste dierenliefhebberontmoetingsplaats van Nederland en België worden.

Plaats je een leuk bericht of filmpje over jou huisdier op onze Facebookpagina, dan maak je bovendien elke maand kans op een cadeaubon van 25 euro. Deze bon kun je besteden aan dierenspullen in één van de Pets&Co speciaalzaken.

See you on Facebook!